• Emailptgj@johor.gov.my
  • AddressBangunan Dato' Mohamad Salleh Perang, Kota Iskandar, Peti Surat 718, 79576 Iskandar Puteri, Johor Darul Ta'zim.
  • Emailptgj@johor.gov.my
  • AddressBangunan Dato' Mohamad Salleh Perang, Kota Iskandar, Peti Surat 718, 79576 Iskandar Puteri, Johor Darul Ta'zim.

PROGRAM PENGHAYATAN ISRA’ & MIKRAJ “RISALAH DARI LANGIT”

22 FEBRUARI 2023 I BILIK GERAKAN, PEJABAT TANAH SEGAMAT I 3.00 PETANG

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.
Setiap tahun tanggal 27 Rejab umat Islam diseluruh dunia akan mengadakan majlis sambutan peristiwa Israk dan Mikraj. Israk dan Mikraj berlaku pada 27 Rejab, setahun sebelum Hijrah Rasulullah SAW dari Kota Mekkah ke Kota Madinah.
Sehubungan ini, Pejabat Tanah Segamat juga telah melaksanakan Program Penghayatan Isra’ dan Mikraj Peringkat Pejabat Tanah Segamat dan ceramah telah disampaikan oleh Ustaz Norizam bin Suradi, Guru Besar Sekolah Agama Felda Redong 1 dengan tajuk ceramah “Risalah Dari Langit”. Tuan Pentadbir Tanah Segamat, Tuan Haji Mohd Helmi bin Dato’ Haji Sha’ri @ Shangari, bersama kakitangan telah hadir mengimarahkan program ini dan mengambil manfaat dari anjuran program ini.
Di akhir program telah diselitkan juga sambutan majlis perpisahan buat pelajar praktikal, Nur Azmira Sofia binti Muslimin, Jurusan Diploma Pengurusan Perniagaan, Kolej Mutiara, Kajang yang telah menjalani praktikal selama 3 bulan di pejabat ini mulai 7/11/2022 – 7/2/2023

Ubah bahasa »
Skip to content